Regulament pentru panoul de escalada

Panoul de escaladă este accesibil tuturor persoanelor cu minim 1,20 m înălțime și minim 21 de kg, dacă au o stare de sănătate fizică și psihică bună.

Atenție! Participanții evoluează pe propria răspundere, în urma citirii, înțelegerii și acceptării regulamentului. Pentru minori, consimțământul de participare va fi dat de către însoțitorii adulți.

Este obligatorie citirea și respectarea regulilor de mai jos:

 1. Este interzisă escaladarea panoului fără echipament de protecție individual. Aceasta activitate impune purtarea de încălțăminte adecvată, ghete sau pantofi sport. Nu se va efectua echiparea dacă sunteți încălțați cu papuci, sandale, espadrile, mocasini, pantofi cu toc sau platformă sau orice alt tip de încălțăminte care nu vă asiguraă protecție.
 2. Greutatea maximă admisă pentru participanți la panoul de escaladă este de 100 kg, iar greutatea minimă este de 21 kg.
 3. Pentru închirierea echipamentelor ce aparțin Edenland Park, o persoană adultă trebuie să prezinte actul de identitate, să ia la cunoștință și să semneze informarea privind prelucrarea datelor cu  caracter personal. Acesteia i se întocmește o fișă de client ce conține toate datele de  Prin achiziționarea biletelor persoana consimte și se obligă ca toți beneficiarii biletelor să respecte prevederile regulamentelor interne.
 4. Atât echiparea, cât și dezechiparea se face numai de către o persoană autorizată din cadrul Edenland Park. Orice modificare adusă legăturilor sau prinderilor echipamentului de către participant, conduce la asumarea răspunderii de către el sau însoțitorul acestuia pentru eventualele prejudicii create.
 5. Minorii vor fi însoțiți de un adult, iar acesta din urmă va fi responsabil atât de respectarea regulilor, cât și de comportamentul minorului pe toată durata activității.
 6. Participanții au obligația de a respecta indicațiile instructorului pe toată durata desfășurării activității. Participanții sunt singurii răspunzători pentru orice incident întâmplat ca urmare a nerespectării acestei reguli.
 7. Accesul la panoul de escaladă se face doar în prezența instructorului.
 8. În cazul în care participantul nu va respecta regulile prezentate la instructaj de către personalul autorizat, va fi oprit din activitate și va preda imediat echipamentul, fără returnarea contravalorii achitate.
 9. Echipamentul de protecție (ham + cască) nu este transmisibil.
 10. Atunci când timpul de închiriere este depășit, participanții vor plăti o taxă suplimentară conform tarifelor afișate.
 11. Returnarea echipamentului este definitivă, indiferent dacă timpul alocat nu s-a consumat.
 12. În situația în care, după ce a fost efectuată echiparea, participantul consideră că nu poate lua parte la activitățile sportive și alege să nu meargă mai departe, suma achitată nu se returnează.
 13. Participanților nu li se returnează sumele achitate în cazul în care activitățile parcului se întrerup din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic, furtună, ploaie abundentă).
 14. În timpul activității, este obligatoriu ca parul lung să fie prins în coadă pentru a nu reduce vizibilitatea.
 15. Odată cu începerea activității, participanților le este interzis să dețină asupra lor: telefoane, aparate de fotografiat, bijuterii, ochelari de soare, accesorii voluminoase sau alte obiecte pentru evitarea accidentărilor, de care se fac direct răspunzători.
 16. Este interzis fumatul, precum și desfășurarea oricărei alte activități ce ar putea distrage atenția participantului de la traseu.
 17. Folosirea corzii de siguranță este obligatorie pe toată durata activității.
 18. Poziția corzii de siguranță trebuie să fie între brațe.
 19. Coarda de siguranță va fi montată și demontată doar de către instructorul Edenland Park.
 20. La escaladare este strict interzisă traversarea peretelui pe orizontală. Cățărătorul trebuie să se rezume la zona de cățărare indicată.
 21. Este interzisă staționarea în zona de aterizare în timp ce alte persoane se cațără, o cădere a celui care se cațără peste cel care staționează în această zona putând conduce la accidentări grave.
 22. În cazul distrugerii/pierderii echipamentului de protecție, contravaloarea acestuia va fi suportată de către persoana care l-a închiriat sau de către părinți/însoțitori.
 23. Toți participanții trebuie să contribuie prin acțiunile și atitudinea lor la siguranța și buna desfășurare a activității. Accidentarea unui cățărător de către un altul este responsabilitatea directă a celor implicați, instructorul/societatea fiind exonerat(ă) de orice răspundere.

Edenland Park își rezervă dreptul de a interzice accesul sau de a exclude de pe traseu persoanele care îl blochează sau nu respectă regulamentul, oricare ar fi motivul invocat.

Orice reclamație ulterioară cauzată de încălcarea regulilor Edenland Park mai sus menționate nu va fi luată în considerare și nu poate produce efecte juridice.